Een tweedehands mountainbike kopen

Wanneer het budget niet toereikend is voor een nieuwe mountainbike kun je kiezen om een goede tweedehands mountainbike te kopen. Het voordeel van een tweedehands mountainbike is dat je hierbij heel goedkoop vaak toch een goede mountainbike kunt kopen. Voor een tweedehands mountainbike gelden dezelfde criteria als voor een nieuwe mountainbike maar let wel even op onderstaande zaken.

Slijtage

Onderdelen slijten wanneer een mountainbike al veelvuldig gebruikt is. Controleer daarom goed of de slijtage niet zodanig is, dat je direct al je onderdelen moet vervangen. Dan kun je beter een andere tweedehands mountainbike kopen of dit gebruiken als afdingpunt. Enkele vormen van slijtage zijn afgeronde tanden op de tandwielen of banden met minder profiel. Slijtage is tevens vaak te merken aan de manier van schakelen. Wanneer het schakelen niet precies gaat, kunnen onderdelen versleten zijn.

Beschadigingen

Wanneer je een tweedehands mountainbike gaat kopen, moet je opletten dat alle punten op het frame nog vrij zijn van beschadiging. Lakschade is niet zo erg maar wanneer er scheurtjes in het frame zitten kun je deze tweedehands mountainbike beter niet kopen.

De echtheid

Kijk vooraf even of de aangeboden mountainbike precies is wat er van gezegd wordt. Iedereen kan zeggen dat de fiets een nieuwprijs van €2000,- heeft maar het is beter om dit toch even vooraf zelf te controleren.

Het prijsniveau

Als laatste is het ook verstandig om je vooraf te oriënteren op de gemiddelde prijs van de aangeboden mountainbike.

Waar een tweedehands mountainbike kopen?

Als je de fiets bij een fietsenzaak wilt kopen doe je er goed aan om een fietshandel uit te zoeken die ook nieuwe mountainbikes verkoopt. De kennis in deze winkel is namelijk groter dan bij een doorsnee fietsenwinkel. Jij zult hierdoor ook beter advies ontvangen waardoor je aankoop met de juiste informatie gemaakt kan worden.

Terug naar overzicht

Verschillen tussen ATB en MTB

Lees artikel

Een mountainbike frame kopen

Lees artikel

Mountainbike merken

Lees artikel

Tweedehands mountainbike kopen

Lees artikel

Welke mountainbike past bij mij?

Lees artikel

Mountainbike wedstrijden

Lees artikel