Een mountainbike clinic volgen

Een mountainbike clinic duurt tussen de 3 tot 5 uur en is 20 tot 35 kilometer lang, afhankelijk van de conditie, vaardigheid en de wensen van de deelnemers. Er gaan twee instructeurs mee met een groep van ongeveer tien deelnemers. Onderweg wordt regelmatig gestopt om aanwijzingen te geven en te eten.

Voor wie is de mtb clinic?

Een mountainbike clinic is voor de beginner die voor het eerst een mountainbike ziet tot aan de vergevorderde biker die zijn grenzen wilt verleggen. Er wordt rekening gehouden met je niveau zodat iedereen op een leuke manier leert te mountainbiken. Ook kinderen kunnen een clinic volgen. Ze moeten wel een minimale leeftijd van 10 jaar hebben.

Waarom een clinic volgen?

Mountainbiken is in vele situaties de kunst van het 'loslaten'. Hierbij wordt er niet geremd maar gemountainbiket. Tijdens een mtb clinic leer je zelf te kijken, je omgeving te lezen en zelf je spoor te scannen. Hierdoor zul je tijdens je mountainbike clinic niet blind je leider volgen maar zelf op zoek gaan naar de juiste weg. De gevarieerde oefeningen die je gaat uitvoeren zullen hierdoor ook je hart-long vermogen aanspreken.

De meeste mtb clinics gaan altijd door. Op deze manier zul je met een grote of kleine groep het bos in gaan. Daarnaast leer je ook om te gaan met bijzondere weersomstandigheden. Zo kan het voorkomen dat jij een mountainbike clinic hebt tijdens een flinke regenbui of tijdens koud weer. Alleen met extreme en bijzondere weersomstandigheden zullen clinics afgezegd worden. Denk hierbij aan zware stormen, hevige sneeuwval of strenge vorst. Je begrijpt natuurlijk dat dit dan te gevaarlijk wordt om nog te gaan fietsen op ruw terrein.

Tweedehands mountainbike kopen

Lees artikel

Welke mountainbike past bij mij?

Lees artikel

Verschillen tussen ATB en MTB

Lees artikel

Mountainbike merken

Lees artikel

Mountainbike wedstrijden

Lees artikel

Een mountainbike frame kopen

Lees artikel