De juiste mountainbike kleding

Een goede mountainbike is erg belangrijk. Echter komt er meer bij kijken dan alleen een goede mountainbike. Je zult ook de juiste mountainbike kleding aan moeten hebben om je gemakkelijk te kunnen manoeuvreren. Jij hebt met de juiste kleding voor een mountainbike geen zorgen dat je ergens achter blijft haken en door het speciale materiaal zul jij snel over het ruwe terrein schieten.

Goede bescherming

Het dragen van de juiste kleding zorgt ervoor dat jij goed beschermd bent tegen mogelijke obstakels die onderweg kunnen verschijnen. Denk hierbij aan takken, regen of andere obstakels. Daarnaast zorgt de juiste mtb kleding er voor dat je lichaamswarmte goed afgevoerd wordt. Zo raak jij niet oververhit en kun je uren genieten van je mountainbike tocht!

Verschil tussen mountainbike kleding en wielrenkleding

In eerste instantie lijkt de kleding voor mountainbiken erg op wielrenkleding. Echter zijn er toch een aantal verschillen op te merken. Zo zal de kleding voor het wielrennen veel strakker aan zitten dan wanneer je een mountainbike outfit aan hebt. Het is daardoor mogelijk om wielrenkleding aan te trekken wanneer je een stuk gaat mountainbiken. Wij raden je echter wel af om een mountainbike outfit aan te doen tijdens het wielrennen, omdat deze nogal los zitten en veel wind vangen.

Voorkom zadelpijn

De beginnende mountainbiker zal hier vaak op het begin last van hebben. Als beginner ben je nog niet gewend om enorm lange afstanden te fietsen waardoor je sneller last kunt krijgen van zadelpijn. Om dit probleem op te lossen hebben ze bij diverse merken een aantal broeken ontworpen waar een goede zeem in zit. Dit zorgt ervoor dat je mountainbike kleding fijn aan zit en dat je minder snel last zult hebben van zadelpijn. Zo kun jij optimaal genieten van je lange tocht!

Door weer en wind

Mountainbiken doe je natuurlijk niet alleen tijdens de lente- en zomerdagen. Jij kan namelijk ook heerlijk gaan fietsen in de herfst- en winterperiode. Jij zult je hier wel anders naar moeten kleden aangezien het tijdens deze periodes een stuk kouder is. Tevens kan het voorvallen dat je in een regenbui terecht komt. Hierdoor zul jij geneigd zijn waterbestendige en warme kleding aan te schaffen. Het is erg belangrijk dat je mtb kleding je lichaamswarmte goed afvoert. In de winter kan dit namelijk in je kleding kruipen wanneer dit niet goed gebeurt. Hierdoor kun jij snel afkoelen en zelfs erg ziek worden.

Mountainbike merken

Lees artikel

Mountainbike wedstrijden

Lees artikel

Welke mountainbike past bij mij?

Lees artikel

Een mountainbike frame kopen

Lees artikel

Verschillen tussen ATB en MTB

Lees artikel

Tweedehands mountainbike kopen

Lees artikel