Tweedehands

Wanneer het budget niet toereikend is voor een nieuwe mountainbike (voor minder dan €500,- heeft u geen goede nieuwe mountainbike), kunt u kiezen voor een goede tweedehands mountainbike.

Het voordeel van een tweedehands mtb is dat u hierbij heel goedkoop, vaak toch een goede mountainbike kunt kopen. Voor een tweedehands mountainbike gelden dezelfde criteria als voor een nieuwe mountainbike, maar let wel even op onderstaande zaken.

Slijtage

Wanneer een mountainbike al vaak gebruikt is gaan de onderdelen slijten. Controleer daarom goed of de slijtage niet zodanig is, dat je direct al onderdelen moet gaan vervangen. Dan kun je beter voor een andere 2e hands kiezen, of dit gebruiken als afdingpunt. Enkele vormen van slijtage zijn afgeronde tanden op de tandwielen, of banden met minder profiel. Ook is het vaak te merken aan de manier van schakelen, gaat dit niet precies dan kunnen de onderdelen versleten zijn.

Beschadigingen

Kijk goed of het frame op alle punten nog vrij is van beschadigingen. Kleine lakschade is niet zo erg (zelfs normaal), maar wanneer er zich scheurtjes in het frame bevinden kun je de 2e hands mtb beter laten staan.

Echtheid

Kijk wanneer je hiertoe de kans krijgt vooraf even of de aangeboden mountainbike wel is wat er van gezegd wordt. Iedereen kan zeggen dat de fiets een nieuwprijs van €2000,- had, maar beter is dit vooraf toch zelf even te controleren.

Prijsniveau

Als laatste is het ook verstandig om je vooraf te oriënteren op de gemiddelde prijs van het aangeboden type mountainbike.

Waar te koop

Als je de fiets bij een fietsenzaak wilt kopen doe je er goed aan om een fietshandel uit te zoeken die ook nieuwe mountainbikes verkoopt. De kennis bij deze winkels is namelijk veel hoger dan bij een doorsnee fietsenzaak. Je zult dus ook een beter advies krijgen.

Natuurlijk zijn ook sites als Fietskeus een goede plek om goede 2e hands mountainbikes te vinden. Vaak zijn de hier aangeboden fietsen goedkoper dan bij de fietshandel, wel is het aan te raden om hier de geboden aankooptips wat meer in het achterhoofd te houden.

Bij Fietskeus heb je de mogelijkheid om te zoeken op alle specificaties die je belangrijk vindt. Wil je een mountainbike met schijfremmen, dan kun je dat simpel ingeven bij het zoeken van een mountainbike.Reacties

 1. zegt

  Ik heb zelf al meerdere malen een fiets gekocht tweedehands. En 2x een mountainbike. Omdat deze helaas nog steeds zo vaak gestolen worden in Nederland. Een prijsindicatie: Voor +- 75 euro heb ik kwalitatieve giants gekocht in goede staat met 21 versnellingen. Voor een basisfiets zou ik deze prijs in gedachte houden.

  Advertenties waar mensen praten over de nieuwprijs zou ik zelf nooit op in gaan. Deze mensen geven klaarblijkelijk aan zoveel mogelijk euro’s uit de advertentie te halen in plaats van een redelijk bod voor de 2 partijen.

  Voor de frontiers onder ons. Zoek ook eens tussen aanbieders in Belgie: http://www.advertenties.com/
  Ik woon niet ver van de grens en de markt is natuurlijk daar ook aanwezig.

  Helaas is het mtb seizoen alweer bijna afgelopen, maar ik denk dat juist nu het juiste moment is om in te gaan kopen. Good luck!

  Gr. Piet

 2. Kees zegt

  Het afgelopen jaar heb ik ook een 2dehands mountainbike gekocht via een http://www.winkelkraam.nl
  Een prima fiets met 21 versnellingen. Hij was iets beschadigd maar dat maak niets uit.
  Grappig is wel dat ik deze fiets kocht van iemand die alleen advertenties plaats op kleine advertenties site. Op deze manier krijgt hij alleen maar mensen die echt van fietsen houden.

  Wilde ik even kwijt

  Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>