Enduro World Series – een nieuwe enduro competitie

Enduro World Series; dat is de naam van een volledig nieuwe mountainbike competitie welke zich afspeelt in de enduro scene.

Voor de meeste mountainbike disciplines bestond al wel een (soort van) officieel kampioenschap, voor enduro-rijders ontbrak dit echter. Tot op dit moment. Zonder inmenging van de UCI is deze nieuwe Enduro World Series in het leven geroepen.

Het Enduro World Series kampioenschap zal bestaan uit 7 wedstrijden met elk een aantal heats. De bekende Enduro des Nations zal vanaf nu ook verreden worden onder de vlag van de nieuwe serie.

Een endurowedstrijd bestaat kort gezegd uit twee onderdelen: de beklimming en de afdaling. Beide moeten worden gereden met dezelfde bike, welke het beste van twee werelden (XC en downhill) moet hebben. Een te zware bike en je komt niet boven, is je fiets te licht dan is de kans groot dat deze niet heel beneden komt.

Enduro World Series

Enduro World Series

Of de wedstrijden ook via een livestream te bekijken zijn is niet bekend (als dit al interessant is om naar te kijken). Wel is duidelijk dat de 2013 kalender van deze nieuwe race-serie pas bekend wordt gemaakt op 4 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *